An itibarı ile dünya üzerinde Ionic framework kullanan binlerce mobil uygulama tasarlayan yazılımcı mevcuttur. Bu yazılımcılar kurgulamış oldukları uygulamaları sürekli olarak güncelleyerek PlayStore veya pazarı gibi çeşitli platformlarda yayınlamakta ve onlarda kullanıcı ile buluşturmaktadır. Bu süreçlere gelebilmek için oldukça zorlu yollardan geçmekte olan yazılımcılar, son derece özgün içerikler üretebilmek için çeşitli programları da kullanmaktadır. Bu programlar ile herhangi bir eksik dosya kalmaması için uğraşan yazılımcıların işlerini kolaylaştıran pek çok uygulama mevcuttur.

Mobil için tasarlanan uygulamalar her ne kadar mobil sertifikası taşısa da uygulamaların üretim aşamalarının pek çoğu bilgisayar üzerinden yapılan işlemlerde gerçekleşmektedir. Ionic Framework ismi verilen uygulama, JavaScript gibi çeşitli platformları temelinin oluşturmaktadır. Web bileşenleriyle mobil program veya uygulama geliştirmek isteyen insanların sıkça kullanmış olduğu Ionic Framework, içerisinde yer alan cordova plug-in sayesinde mobil telefon tablet ve çeşitli cihazların kamera, hafıza, wi-fi veya rehber gibi kişisel veri içeren bilgilerini erişebilmesine olanak sağlar. Bu olanaklar, aracılığıyla geliştirilmiş olan uygulamada ihtiyaç duyulan çeşitli veri yedeklemelerine olanak sağlar. Kamera kullanımı hafızada herhangi bir dosya yedekleme ve de wi-fi erişerek internetten dosya aktarımı gerçekleştirebilmek gibi çeşitli yöntemler ve büyük bir yardıma bulunmaktadır.

Neden Ionic Framework?

Cross platform sahibi olan Ionic Framework, çeşitli platformlar ile birlikte web geliştiricileri için hızlı bir adaptasyon ortamı sağlar. Test aşamasında da yine LiveLoad, yani canlı yükleme yapısı ile de yine pratik bir kullanım sunar. Pek çok olumlu yönünün yanı sıra olumsuz yönleri de mevcuttur. Web wiev yapısı kullanan Framework, kullanıcılar Native hissi verememektedir. Uygulamaların performanslarını düşürme konusunda ve çeşitli sorunlar ile karşılaştıran Framework bağımsız olamaması nedeniyle de çeşitli eksi yönleri vardır. Özellikle mobil uygulama yazma konusunda yeni olan kullanıcılar için oldukça pratik bir yöntem sunan Ionic, bilgisayarlar aracıyla indirilebilecek çok kısa bir karşı yüklemeyle hemen kurulabilmektedir.

İonic Framework Bilgisayarlar üzerinde oldukça az yer kaplar. Çeşitli kodlamaları müsaade ederek kullanıcıların herhangi bir platforma daha uygun fiyatlarla ve pratik yollarla uygulama yazmalarına olanak sağlamaktadır. Uygulamamı yapmak istedikleri çeşitli güncelleştirme adımları içinde yine hizmet sağlayan aynı Framework, Native cordova pluginleri sayesinde kolay bir kullanım ihtiyacı sağlar. Günümüzde Play Store veya App Store gibi uygulama pazarlarında Iionic kullanılarak tasarlanmış pek çok uygulama mevcuttur. Bu uygulamaların bu şekilde üretildiğine dair bilgiler uygulamaların açıklamalar kısmında yer almaktadır. Sizlerde kısa yoldan uygulama yazma öğrenebilir Yazdığınız uygulamaları hızlı bir şekilde çeşitli uygulama pazarlarında ücretli veya ücretsiz olarak satışa sunabilirsiniz.